Video’s van lesmethodes

Opleiding 2016-2017: Werken met woorden
Muziekthema’s, tekenfiguren, beeldletters, basisbewegingen en verbindingen.

SCHRIJFDANS 2: Het Zeilschip fijnmotorisch
De leerlingen – van groep 4 – schrijven woordjes waarvan iedere letter een zeilschipverbinding heeft. Om dit nog eens goed te ervaren, gaan ze er nog eens ‘vingerdansend’ overheen, en spreken uit: ‘neer – op’.
Niet alle kinderen hanteren de juiste pengreep. Dat blijft een aandachtspunt.

SCHRIJFDANS 2: Het Zeilschip in de lucht en op A3 
In deze muziektekening leren de kinderen (groep 4) de klassieke verbinding neer-op. Er zijn elf letters met deze verbinding, waarbij we geen hoek maken maar een afgeronde hoek. Het touw glijdt om de katrol heen, waardoor we soepele verbindingen krijgen.

Kriebelbladeren
Dit thema is helemaal nieuw voor de kleuters van groep 2. Eerst hebben we gespeeld met de eikels die er in de herfst veel te vinden zijn. We volgen enkele leerlingen die de boom met de kriebelbladeren op het krijtbordje en op papier zetten – met een mooi resultaat!

De leerlingen (groep 3) hebben in een vorige schrijfdansles geoefend met rechte lijnen en hoeken. Dat kwam nu, bij het weekthema Kastelen, goed van pas. Een Robot loopt ook met hoekige bewegingen en in de Optocht herkennen we ook de strakke lijnen. We zien de expressie op papier, elk op zijn eigen manier!

Het Droomkasteel
Beelden van de Opleiding voor Schrijfdansdocent

Spelen met letters 
Beelden van de Opleiding voor Schrijfdansdocent