De auteur

Ragnhild A. Oussoren (roepnaam: Ragnhilde) is gediplomeerd grafoloog en schrijfpedagoog. In beide richtingen heeft zij een ruime praktijkervaring.

Skrivdans

Van 1986 -1994 woonde Ragnhilde in Stockholm, Zweden, waar zij haar methodiek ontwikkelde en op scholen testte. De eerste editie van Schrijfdans was in het Zweeds, onder de benaming Skrivdans. Ook de eerste workshops waren in Zweden. Bij het ontwikkelen van Schrijfdans liet zij zich inspireren door de ‘Schreibbewegungstherapie’ van Magdalena Heermann en haar samenwerking met mevr. C. Haenen van der Hout, grondlegger van het Instituut voor Schrijfpedagogische Hulp (SPH).

Uitgeverij Schrijfdans

In 1995 is Uitgeverij Schrijfdans opgericht in Nederland. Diverse uitgaven zijn verschenen en ook vertaald voor de Scandinavische landen(Skrivdans), Engeland (Write Dance)  Duitsland (Schreibtanz) en Kroatie (Ples Pisanja). Ragnhilde gaf lange tijd veel workshops in binnen-en buitenland. Zij komt uit een muzikale familie met een Nederlandse vader en een Noorse moeder. De basis voor de illustraties en het schrijftekenen heeft zij gelegd met het schilderen op zijde, waarmee zij in 1982 is begonnen.In 2012 heeft Ragnhilde vanwege haar verdiensten voor het onderwijs de ridderorde in de Orde van Oranje Nassau ontvangen.