Opleiding

 
De Opleiding Schrijfdansdocent omvat zes zaterdagen, verspreid over het schooljaar. De Opleiding richt zich op onderwijsgevenden, kindertherapeuten en andere belangstellenden. Er zijn geen strikte eisen wat betreft vooropleiding.

Tijdens de cursusdagen - steeds van 10:00 tot 15:00 uur - leren we Schrijfdans van binnen en van buiten kennen, en gaan we dieper in op de liedjes- en muziekthema's, schrijbel-, schrijfteken- en schrijfoefeningen.
Voor de opdrachten ben je praktisch bezig met kinderen van groep 1 t/m 6; je maakt daarvan verslagen. Je kunt werken met je eigen groep of klas, maar ook met een of meer 'leenkinderen'. 
Aan het eind van de cursus krijg je een certificaat. Je bent dan Schrijfdansdocent. Je kunt dan bijvoorbeeld:

  • schrijfdansspecialist in de school worden,
  • je kunt workshops geven,
  • een eigen schrijfdanspraktijk starten,
  • of je voegt Schrijfdans toe aan je therapeutische praktijk.

Het maximale aantal deelnemers per locatie is 25.
 

Schooljaar 2017 / 2018:

Driebergen:

za 9 sept, 30 sept, 18 nov, 20 jan, 3 maart, 7 april
Docent: Ragnhilde Oussoren, auteur
Gastdocent: Hester van de Weg, grafoloog

Breda:

za 16 sept, 28 okt, 25 nov, 27 jan, 10 maart, 21 april
Docent: Ragnhilde Oussoren, auteur
Gastdocent: Hester van de Weg, grafoloog

 
Kosten: € 800 inclusief alle Handleidingen met CD en DVD en tien Vulkaanboekjes

We werken uitsluitend met de nieuwste edities:

Peuter- en Kleuterschrijfdans - 2007
Schrijfdans 1 - 2008

Schrijfdans 2 - 2012
Vulkaanboekjes - 2011

(Als je al materiaal in je bezit hebt, vraag dan een nadere prijsopgave.)

 
Overzicht lesprogramma
lees verder

 

Meer informatie en inschrijving:

mail naar info@schrijfdans.nl of bel 0521-523447

Uit de evaluaties:
'Een leuke, interessante en energieke opleiding. Ik heb veel leuke tips en ideeën gekregen over hoe je kunt werken met Schrijfdans. De voorbeelden uit de lessen waren waardevol, die kon ik goed gebruiken bij de uitvoering in de praktijk. De leerlingen en ikzelf hebben veel plezier beleefd aan mijn lessen. Deze lijn gaan we zeker doorzetten. Schrijfdans sluit goed aan bij alle leeftijden. Ik heb Schrijfdans gegeven aan mijn kleine nichtjes (Peuter- en Kleuterschrijfdans), aan een kleutergroep van mijn collega (Schrijfdans 1) en aan mijn eigen groep van het speciaal onderwijs (Schrijfdans 2). Al deze kinderen hebben ontzettend positief gereageerd. Dat motiveert om door te gaan en nog meer te ontdekken! (Sabine)
 
In de Opleiding en ook in Schrijfdans zelf zit een goede opbouw. Ik merk in mijn praktijk dat steeds meer kinderen last van faalangst krijgen. Ze willen alles zeer perfectionistisch nastreven.
Naast een goede schrijfmethode is Schrijfdans een uitstekende manier om dit al te perfectionistische los te laten en meer te luisteren naar je eigen lichaam. Voor kinderen lijkt dit meer en meer een grote stap, ze hebben moeite om spontaan zichzelf te zijn. (Karolien)